Klantenservice: 0345-548 905           info@fairlygoods.nl

Inloggen

McKean Rehabilitation Center
Thailand

Producent : McKean Rehabilitation Center

Lev. Code : TH37

Land : ThailandProject McKean Handicrafts voor Lepra patiënten


n 1908 schenkt de toenmalige prins van Chiang Mai een eiland gelegen in de Mae Ping rivier (8 km van Chiang Mai) aan de Schotse arts dr. McKean. Het Christelijke Instituut McKean Rehabilitatie voor Leprapatiënten wordt in het leven geroepen. Lepra is een besmettelijke ziekte waarbij blijvende lichamelijke vervorming of verlamming kan optreden. Meestal worden mensen met deze ziekte uit hun familie en dorp verstoten. Zelfs na behandeling worden ze vaak niet meer in de maatschappij geaccepteerd. Omdat dit erg pijnlijk en moeilijk is voor de betrokkenen heeft McKean een gehandicaptendorp in het leven geroepen. Hier kunnen deze mensen daar waar mogelijk zelfstandig leven onder ‘gelijken'. Ze krijgen fysiotherapie en leren met hun handicap om te gaan.

Patiënten krijgen na behandeling o.a. onderwijs in vaardigheden als houtsnijden, het maken van lakwerkproducten en keramiek. Werk en een inkomen is erg belangrijk voor ex-lepra patiënten, omdat ze vaak helemaal op zichzelf zijn aangewezen. Met de geleerde vaardigheden kunnen ze een inkomen verdienen door het maken van b.v. snuggere puzzels (van mangohout, beschilderd met milieuvriendelijke verf), bijzondere lakwerk doosjes (van raintree hout), kleurrijke kaarten en nog veel meer. Zo kunnen ze voor zichzelf en hun gezin zorgen.

Hout is een natuurproduct welke kan uitzetten en krimpen als gevolg van verschil in temperatuur en vochtigheid. Om dit te voorkomen kunt u het beste direct zonlicht vermijden. Zet het product ook niet bij CV of TV. Beschadigingen aan uw puzzel kunt u voorkomen door het voorzichtig te openen en daarbij geen gebruik te maken van scherpe voorwerpen of scherpe vingernagels.