Klantenservice: 0345-548 905           info@fairlygoods.nl

Inloggen

WongWiang
Thailand

Producent : WongWiang

Lev. Code : TH39

Land : ThailandVoor lepra, door lepra


Verlost van hun ziekte, achtergelaten met vaak ernstige verminkingen. Werk en een inkomen zijn erg belangrijk voor ex-lepra patiënten, omdat ze vaak helemaal op zichzelf zijn aangewezen. Het bedrijf WongWiang Handicrafts werd in 1978 door Mr. Wongwiang, een ex-lepra patiënt uit de McKean rehabilitatie instituut (TH 37), gestart. Zijn doel met dit initiatief is werkgelegenheid creëren voor ex-lepra patiënten in de omgeving van Chiang Mai, Lampoon en Lampang. Vaak zijn deze mensen verstoten door de maatschappij en door de verminkingen die de ziekte heeft na gelaten is het moeilijk om werk te vinden. Door de verkoop van hun handgemaakte houtsnijwerken kunnen deze mensen een essentieel en eerlijk inkomen verdienen, waarmee ze hun gezinnen kunnen onderhouden. En inmiddels werken er 80 mensen die zich dankzij WongWiang staande weten te houden! WongWiang streeft naar mooie producten van hoge kwaliteit. Maar u kunt er vooral van uitgaan dat door uw aankoop kinderen naar school kunnen gaan, of iemand medische hulp kan krijgen. Daarnaast bied het ex-lepra patiënten weer een kans op een menswaardig bestaan. En dat verdienen wij allemaal, toch?

Oun Wongwiang’s verhaal


Oun Wongwiang groeide op in een kleine hut in Bangkok, achter het woonhuis van zijn ouders. Niemand bezocht hem, behalve om eten voor de deur achter te laten. Zijn familie negeerde hem, omdat hij lepra had. Ze waren bang dat ze ermee besmet zouden raken als ze te dicht bij hem zouden komen. Oun hoorde van het McKean Rehabilitatie Centrum en vertrok ernaartoe voor behandeling. Omdat hij geen plek had om naar terug te keren, verbleef hij hier tot zijn 24ste.

Behandeling tegen lepra kwam voor hem te laat. Er kon niet worden voorkomen dat zijn handen en voeten verminkt raakten door de ziekte. Ondanks de verminkingen leerde hij hout bewerken. Vandaag de dag heeft hij 80 werknemers in dienst, verspreid over 15 dorpen in de Chiang Mai omgeving. Sommige werknemers werken in een werkplaats waar groepen van 20 mensen betrokken worden bij de verschillende stadia in de ontwikkeling van een productie. Anderen werken vanuit huis.

Oun verteld dat hij het geweldig vindt om zoveel mensen aan werk te kunnen helpen. Deze mensen zijn afhankelijk van hem kwa werk. In het verleden had hij wel eens niet genoeg werk voor iedereen. Hij moest mensen dan naar huis sturen, wat hij erg moeilijk vond. Door de aankoop van dit product met bijzondere achtergrond houd u mensen die het hard nodig hebben aan het werk. Hout is een natuurproduct welke kan uitzetten en krimpen als gevolg van verschil in temperatuur en vochtigheid. Om dit te voorkomen kunt u het beste direct zonlicht vermijden. Zet het product ook niet bij CV of TV. U verzorgt en voedt het hout, door deze regelmatig in de was te zetten.